Vinneren av Norske Talenter 2010

kommer til Landsås Cup "På scenen"

Publisert 10. mai 2014
27 år gamle Kristian Rønning har lenge vært omtalt som et av de mest spennende navnene innen norsk rapmusikk. Under aliaset Sirius gikk Rønning med låten "Fuck up" (4xplatina) helt til topps i 2010 - utgaven av Norske Talenter og gjennombruddet var et faktum.

Siden da har han vært med på både VG-lista turnè, Vinterlyd og spilt egne konserter i store deler av Norge.
I 2012 tok Sirius et avbrekk fra rampelyset for å jobbe med å videreutvikle seg selv som låtskriver og komponist. I studio fikk han jobbe tett med produsent Simen Fjeld og fant tilbake til en sound og måte å skrive tekster på som gjør Sirius unik innenfor sjangeren i Norge.

Han er kanskje mest kjent for de mer personlige låtene som "Thank you" og "Always on my mind" ft. Tommy Fredvang, sist nevnte har også solgt til gull. I 2013 hadde Sirius et samarbeid med den bristiske sangeren, Daniel de Bourg, som har vært finalist i The X-factor, der han utgav singelen "Promise".

Nå er Sirius aktuell igjen med låta "The dreamers", som er laget sammen med den danske låtskriveren Sebastian Lind.
Singelen ble lansert den 2. mai 2014.

I et lite intervju forteller Sirius litt om låten.
- The Dreamers er en viktig låt for meg personlig, fordi jeg skrev den etter en lang periode hvor jeg følte alt hadde stoppet opp. Mye av det jeg hadde gjort tidligere var preget av mye stress, så denne gangen valgte jeg å bruke lang tid og prøve meg frem med forskjellige produsenter. Det var helt tilfeldig at jeg fikk høre beaten, som er produsert av Big City, men jeg visste med en gang at jeg skulle ha den! Det var som om jeg fikk servert min sound uten å måtte jakte på den. Jeg skrev den på en dag, ordene kom av seg selv. Det var veldig tydelig at jeg var på et sted hvor jeg måtte minne meg selv på å fortsette å jobbe beinhardt, for man mister fort selvtillit i en bransje hvor artister kommer og går hele tiden, fortsetter han.
Grunnen til at jeg valgte The Dreamers som tittel er fordi jeg vet at jeg ikke er alene, alle går og dagdrømmer. Jeg tror de fleste kan føle det jeg snakker om her, om de bytter inn sine egne erfaringer inn i min tekst. I tillegg er jeg veldig glad for at Sebastian Lind kom inn i bildet og gjorde refrenget, som er skrevet av Nate og Kealie Highfield. Det satt punktum på hele prosjektet, avslutter rapperen.

Han ser fram til å gjeste Landsås Cup 2014